“Goed initiatief! De VVD kiest voor het slachtoffer, en niet voor de dader. Wij treden keihard op tegen idioten die ambulancepersoneel, brandweerlieden of politie het werk onmogelijk maken. Dit tolereren we niet in Nederland, dit moet stoppen!”

Mark Rutte Minister-president

“In actie komen om mensen te helpen in situaties waar normale burgers meestal hard weglopen. Dat is wat de hulpverleners van Nederland, zoals politiemensen, ambulancemedewerkers, brandweermensen of beveiligers dagelijks doen. Ze staan, soms letterlijk, met de poten in het bluswater. Vreemd genoeg ontvangen deze mensen lang niet altijd dankbaarheid voor hun soms heroïsche inzet. Sterker, er lijkt bij sommigen een tendens om hulpverleners verbaal en fysie…”

John van den Heuvel Journalist en voormalig politieagent

“Het is belangrijk dat er erkenning komt voor hulpverleners die te maken krijgen met traumatische gebeurtenissen. Daarom is dit intiatief van groot belang.”

Magda Berndsen lid D66 fractie Tweede Kamer

“Mensen in nood hulp bieden, het belangrijkste dat je je medemens kunt bieden. Alle lof voor eenieder die dat beroepshalve of vrijwillig weet te bieden. Oprecht veel dank namens ons allemaal, want helaas komen we allemaal wel een keer aan de beurt…”

Emile Roemer fractievoorzitter SP Tweede Kamer

“Als je een dagje met hulpverleners meeloopt, zoals ik onlangs weer eens bij de politie deed, dan besef je weer het grote belang van dit werk. Respect!”

Alexander Pechtold Fractievoorzitter D66

“Mensen willen (en moeten) te allen tijde kunnen vertrouwen op bescherming en hulp. Types die dit uitgangspunt menen te moeten ondermijnen, dienen direct, hard en zonder aarzelen te worden aangepakt. De hulpverleners verdienen voor de volle 100% onze steun en respect.”

Jeanine Hennis-Plasschaert Minister van Defensie

“Hulpverleners verdienen onze steun en respect. Zij staan vooraan en klaar voor ons allemaal. Daarom accepteren we agressie en geweld tegen onze mensen nooit. Handen af van onze helpers!”

Ivo Opstelten Minister van Veiligheid en Justitie

“Ooit als hulpverlener bekogeld met lawinepijlen? Ooit bespuugd en beledigd? Ik wel, hulpverleners verdienen respect geen hoon!”

Nico Plug Directeur GGD Hollands Noorden

“Ik heb zeer veel respect voor de hulpverleners en ik vind het ook eigenlijk de normaalste zaak van de wereld dat zij waardering krijgen voor wat zij doen. Ik hoop dat er over een tijdje, een website als deze, niet meer nodig is en dat het respect vanzelfsprekend is.”

Tibor Lukacs Acteur

“Ik heb groot respect voor onze hulpverleners. Hun werk is soms moeilijk en aangrijpend. Ze staan vooraan waar anderen een stapje terugdoen. Zij verdienen alle steun en waardering.”

Annemarie Jorritsma Burgemeester van Almere Voorzitter VNG

“Geweld en agressief gedrag zijn altijd fout. Maar hulpverleners en dienstverleners in o.a. openbaar vervoer hebben recht op het tegenovergestelde, op onze steun, op een schouderklop. Voor al deze mensen mijn steun en waardering.”

Charlie Aptroot Burgemeester Zoetermeer

“Het blijft bijzonder dat er mensen zijn die hulpverleners menen te lijf te moeten gaan. Laat je niet afschrikken door deze types en ga door met jullie goede werk!”

Anne Mulder lid VVD fractie Tweede Kamer

“Hulpverleners zoals onze politie-agenten, ambulancepersoneel en brandweerlieden verdienen onze volle steun. Zij zijn er als wij het nodig hebben. Dan moeten wij er ook zijn als zij het nodig hebben!”

Job Cohen lid PVDA

“Veel respect voor de ambulancebroeders- en zuster, politieagenten en andere hulpverleners die onder vaak moeilijke omstandigheden hun werk voor ons doen. Daarom van harte steun voor deze actie.” Stef Blok Minister voor Wonen en Rijksdienst

“Heel veel waardering voor de tomeloze inzet van hulpverleners. Elke dag opnieuw! Goed om daarbij stil te staan. Hulpverleners verdienen alle mogelijke steun. Geweld tegen hulpverleners kunnen en mogen we nooit accepteren. Daar moeten we met elkaar voor staan!”

Kees van der Staaij lid SGP fractie Tweede Kamer

“Stop hufterigheid tegen hulpverleners. Ze verdienen een standbeeld, respect en waardering!”

Dion Graus lid PVV fractie Tweede Kamer

“Het is fantastisch dat er elke dag zoveel hulpverleners voor ons klaar staan! Dat verdient een groot compliment, en van onze kant ook alle steun als hulpverleners soms – helaas te vaak – zelf in de knel komen. Respect en hulde!”

Jolande Sap Voormalig Fractievoorzitter GroenLinks

“Van harte steun ik de strijd tegen agressie tegen hulpverleners. Hulpverleners dienen gesteund te worden omdat ze dag en nacht klaarstaan voor de medemens.”

Binyomin Jacobs Opperrabbijn

“Geef hulp aan de hulpverleners, door deze groep mensen in alle rust hun werk te laten doen.”

Prof. mr. H. Loonstein Advocaat

“Hulpverleners verdienen onze volle steun, anders moeten we straks vaststellen dat er geen hulp meer is.”

Piet Hein Donner Vicepresident van de Raad van State

“Elke dag zetten verpleegkundigen, politieagenten en vele andere hulpverleners zich met hart en ziel voor ons in, niet zelden onder hoge werkdruk. Als politicus zet ik me er graag voor in dat die werkdruk verlicht wordt, door meer hulpverleners aan te stellen.”

Linda Voortman lid GroenLinks fractie Tweede Kamer

“Veel succes met jullie belangrijke werk. Het is belangrijk dat hulpverleners worden gesteund”

Fred Teeven Staatssecretaris van Veiligheid en Justitie

“Is jouw werk of hobby ook je allergrootse passie? Voor veel hulpverleners geldt dit niet meer. Zij krijgen steeds vaker te maken met agressiviteit. Terwijl ze juist zich inzetten om een ander te helpen. Ik vind dat we ons moeten inzetten om hulpverleners de bescherming en ondersteuning te bieden die zij verdienen. Want als jij in nood zit wil je toch ook geholpen worden?”

Najib Amhali Cabaretier/Acteur

“Beste mensen, uit mijn jeugd en ook uit recente ervaring ken ik sommige van jullie omdat jullie op cruciale momenten grote indruk hebben gemaakt en maken. Alle waardering en support en voor aan alle Nederlanders zou ik willen zeggen: bedenk hoe belangrijk het werk van onze hulpverleners is, help hun bij hun moeilijke werk en laat je waardering blijken.”

Henk Bleker Staatssecretaris van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie

“Wat een ongelooflijke prestatie leveren jullie hulpverleners. Ik hoop dat alle reacties jullie kracht geven om door te gaan met het fantastische werk dat jullie doen!”

Monique van de Ven Actrice

“Onze mensen van de politie, brandweer, ambulancepersoneel, eerste hulp, EHBO en conducteurs in het openbaar vervoer, verdienen ons respect en onze hulde. Zij zorgen voor een veilig Nederland en redden elke dag levens. Wij moeten ervoor zorgen dat zij veilig hun werk kunnen doen en dat hufters die hen belemmeren bij dat werk worden gepakt en gestraft. Ik ben trots op hen allemaal en zal ze samen met mijn VVD collega’s steunen waar dat kan en moet.”

Ard van der Steur lid VVD fractie Tweede Kamer

“Natuurlijk sta ik achter dit initiatief om onze hulpverleners een schouderklopje te geven want dat is niet alleen een gevoel dat je heb maar ik vind dat het eigenlijk verplicht zou motte worden……jongens en meiden mijn complimenten hebben jullie en ik hoop dat er veel volgen.”

Henk Bres Hagenees

“Hulpverleners bedreigen gaat mijn voorstellingsvermogen te boven. Al die mensen die zich inzetten voor onze zorg en veiligheid moeten gekoesterd en beschermd worden en af en toe terecht in het zonnetje gezet. Ik maak een diepe buiging!”

Dieuwertje Blok Presentatrice

“Om snelle, gerichte en professionele hulp te kunnen bieden, is het van LEVENSbelang dat onze politieagenten, ambulancemedewerkers, brandweermannen en verpleegkundigen met respect behandeld worden.  Zij zorgen voor ons, dus laten wij goed voor hen zorgen!    ”

Corrie van Brenk Abvakabo